torstai 13. helmikuuta 2014

Jälleen pöytien maalausurakka. Nyt työnjohtajan näkökulmasta

5.-6.2.2014

Saimme maalaustehtävän joka oli tuttu jo aikasemmalta kerralta. Nyt joukkoomme liittyi lisää opiskelijoita. Ryhmäkoko 8 henkeä
Tässä maalausurakassa olin jälleen työnjohtajana ja käsittelen tätä tekstiä työnjohtajan näkökulmasta

Tehtävänä maalata 3 työpöytää. Josta yksi pöytä pitäisi olla niin sanotusti "messukunnossa"

Ryhmä Messupöytä: Mikko, Joni ja Minna
Ryhmä 1: lauri & Heidi
Ryhmä 2:  Matti & Emma

Ensimmäinen tehtävä oli jakaa ryhmä niin että tietotaito on mahdollisimman laaja joka ryhmässä. Haasteena tässä oli tietää uusien ryhmäläisten taito.
Haastattelun jälkeen selvisi että oli hyvät tietämykset uusilla pohjatöistä ja erikoismaalauksista. Joten tämä 3 hengen ryhmä sai "messupöydän" maalausurakan.
Kaksi seuraavaa ryhmää jaoin sillä ajatuksella että eniten ruiskumaalauksesta tietävä sai parikseen vähiten maalanneet työkaverin. 3 ryhmään tuli loput kaksi.

Ohjeistuksena annoin kaikille että puhuvat/selostavat työskentelyään omalle ryhmälle että heidän tietotaitonsa välittyy kuulijoille. Varsinkin messuryhmän työsuunnitelmia/puhetta kuuntelin itse tarkasti. Olihan siinä sellaisia työvaiheita joissa itsellä ei ole niin paljoa tietoa. Lisäksi pyysin jokaista ryhmää tekeen paperille työsuunnitelman mitä aikovat tehdä.
Messupöytä työn alla


Työt lähtivät eteneen sutjakasti eteenpäin ja ensimmäinen takapakki tuli kun ei ollut maalauskammiota vapaana maalausta varten



Muuttuvat tekijät on myös yleisiä työelämässä ja täten muutimme suunnitelmia ettei maalata 2 pöytään pohjamaalia ja molempiin tulee sama pintaväri. Aikataulutettiin hommat silleen että messuryhmä saa tehtyä omaa projektia sujuvasti. Johtuen monimutkaisemmasta urakasta.
Seuraavaksi hiomopöly poistaminen pinnasta

6.2.2014 Torstai

Aamu lähti hyvin käyntiin kun kaikki tiesi tehtävänsä. Kun oli aika aloittaa ekan pöydän maalaus. urakkamme muuttui opetuksellisesti niin että kaikki oli paikalla katsomassa maalausta ja kaikki saivat kokeilla maalausta. Ryhmä neuvoi/auttoi aktiivisesti vähemmän maalanneita
Näin tapahtui myös kahdelle muullekkin pöydälle
Maalausta vaille valmiina
Työjohdollisesti ajateltuna homma ei ollut kustannustehokasta kun yksi maalasi ja muut seurasi sivusta. Työmaalla homma menisi niin että osa olisi jo valmistelemassa seuraavaa vaihdetta tai toisessa työtehtävässä

2 pöytää tuli valmiiksi ja tämä messupöytä jäi työnalle seuraaville päiville.

Haasteet tässä tehtävässä:
-Uusia henkilöitä ryhmässä, en tiennyt heidän ammattitaitoaan
-Messupöydän työvaiheet oli itselle uutta asiaa. Ja sen sovittaminen kahden muun ryhmän työvaiheisiin

Hienoa tässä oli että kaikki teki aktiivisesti hommansa ja ryhmä oikeasti opetti ja kertoi toisilleen mitä tekevät ja miksi.

Seuraavaa koulupäivää odotellessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti